Vegan - rödbetor med parmesan och krämigt curryris

 

" Are you eating life or death? " - Ralph Smart

Jag tycker den här bilden talar för sig själv, och den kan även ge olika budskap beroende på vem man är.

 
 

 
För mig är det minst lika viktigt att äta med ögonen lika väl som munnen. Färglad mat visar på att de innehåller väldigt mycket hälsofyllda egenskaper för din kropp. Därför tycker jag också om att se min mat göras från grunden, för även om den är fylld med färg kan slutresultatet kanske ha en mindre livfull. T ex i en gryta.

Men gårdagens middag - den var färgglad hela vägen genom och det gör iallafall mig lite sådär extra sugen.
Ris kokat i kokosolja med curry och gurkmeja, vitlök, lök och röd chili samt ugnsbakade rödbetor med ´vegan parmesan´och en god grönsallad med lite solrosskott och groddar.
 
Konstigare än så behöver det inte bli, tänker jag. Och allt finns även där i. Protein, fett och kolhydrater. Härligt fördelade för en balanserad måltid.
 
´vegan parmensan ´- naturella cashewnötter, b-jäst och örtsalt mixat. Jag hade det på mina rödbetor redan i ugnen men det är minst lika gott "rått" på t ex en pastasås eller sallad. Då får man också ut hälsoegenskaperna av b-jästen som är fylld med vitamin B.


4 portioner
175 C
 
2 stora rödbetor, skalade, skivade
ris, mängd efter anvisning på paketet
1 burk kokosolja
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, riven/pressad
1/2 röd chili, hackad
gurkmeja
gul curry
salt & peppar
vatten
 
Topping
 
Sallad
 
Stek lök, vitlök, chili med curry och gurkmeja. Höll över kokosmjölken och vatten som behövs för att fylla vätskemängden enligt anvisning på rispaketet.
Koka upp, tillsätt riset och låt puttra under lock tills färdigt.
 
Ställ in rödbetorna i ugn i ca 10 minuter, ta ut och ha på valfri topping. Tex ´parmesanen´ eller kanske pinjenötter. Ställ in i 5 minuter till.
 
Servera med en god grönsallad.
 
#1 - - Cecilia :

Låter så gott! Letar ständigt nya recept på just glutenfritt och veg.

#2 - - rememberthiis.blogg.se:

Mums!