Vegan - krämig pastasås med ruccola, vitlök och timjan

 
Det är så otroligt lätt att göra goda krämiga pastarätter utan att använda sig av komjölk. Den här med chili, vitlök och tiimjan blev riktigt riktigt god. Perfekt med ett glas rött och en vitlöksbaguett på fredagskvällen!

 
Krämig pastasås till 4 personer
 
1 planti chili ( plantbaserad grädde med chilismak, tidigare carlshamn )
1 förpackning ekologiska champinjoner
3 dl oatly imaten matlagningsgrädde
1/2 kruka färsk timjan
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 nävad ekologisk ruccola
salt, svartpeppar och vitpeppar
ekologisk rapsolja
1 tsk citronsaft eller vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
 
valfritt - något mer matigt i. Ex aubergine eller kanske oumph.
 
Hacka lök och vitlök. Dela champinjonerna.
Stek lök, vitlök och champinjonerna, rör i tomatpurén och slå över grädden. Låt koka upp och sänk värmen. Stå och puttra. Smaksätt med peppar och vitpeppar. Rör ner citronsaft/vitvinsvinäger och timjan.
 
Smaka av med salt och vänd ner ruccolan innan servering.
'
Koka valfri pasta att servera till!