Vegan - grillad portabelloburgare

Svamp hör ju lite hösten till och grilla vill man gärna göra för att hålla kvar sommaren lite. Så vi grillade helt enkelt portabello som burgare i helgen, riktigt riktigt gott - för att inte tala om enkelt.
 
 

Portabello som ju är en kastanje-champinjon fast större än vad vi är van att se den, eftersom den fått mognat ut helt, är fylld med så mycket extra smak tycker jag. Dessutom är den kalasgod att fylla med olika grejer. Röror, ´ost´eller som här, avokado och rödlök. En kombo jag ofta återkommer till!
 
Svampen, vilket vi ju oftast i portabellons fall, redan köper rensad behöver vi möjligtvis bara skära till lite men den ska inte sköljas. Svamp, även vit champinjon, bör dock allitd ätas tillagad faktiskt.
 
Superenkelt alltså!

 
Till 4 burgare
 
4 ekologiska portabellosvampar (änglamark har ofta vet jag)
någon typ av grillolja; jag brukar blanda rapsolja med pressad vitlök, lite riven gul lök, paprikapulver och liite liquid smoke.
någon typ av fyllning: Här har faktiskt fyllt 1 svamp med 1 hel ekologisk avokado. 
 
Tillbehör :
 
Jag har rödlök, blandad grönsallad, turkiska cornichons, en vitlökssås gjord på iMat fraiche och glutenfria rostbröd här ovan. Det är mättande, tro mig!
 
 
Pensla svampen med oljan och grilla / stek. Servera med den valda fyllningen och tillbehören.
 
Njut!
 
 

Vill också passa på att ropa högt att @studentkak ( Studentkäk ) nu faktiskt är en bra bit över 1000 följare! Hurra!