Vegan - glutenfritt pajskal till matpaj. Idag tacopaj.

 
Kvällens middag blev en tacopaj.
Märta har röstat för paj i 4 dagar, Kristofer vill alltid ha ost, Arvid vill alltid ha mat och jag.
 
Jag ville använda mig av mina älskade kikärtor. Om man har någon sådär favoritgrej i köket som man kan ha till allt, då är nog min kikärtor. Hitills har det funkat vaarje gång. Kakor, pajdegar, blondies, röror, glass.. Det går att gömma i allt.
 
Den här pajdegen består faktiskt av mestadels just kikärtor.
 
Jag behöver verkligen en bättre kamera, kvällstid är det hopplöst att ta kort i mitt kök så alla bilder blir så orättvisa. Ni får försöka tänka er hur det faktiskt såg ut. Mycket mer aptitligt iallafall..
 
 
 
 
Egentligen är det pajskalet jag vill att ni ska få ta del av, ett av mina bästa tips, men ni får ett vegan tacopajsinnehåll på köpet liksom. Jag älskar när jag kan ge er något såhär gottigt, även om ni inte äter vegetariskt som jag - utan kanske är allergisk mot mjölk, eller ägg, eller gluten för den delen. Så kan ni äta iallafall!
Bara att twista om så det passar er!
 
 

Stort glutenfritt pajskal - en form med löstagbar kant.
200 C
 
2 förpackningar ekologiska kikärtor, avhällda och sköljda 240 g styck
1 dl mixade rena havregryn eller annan mjöl av sort
2 msk ekologisk rapsolja
1 nypa salt
 
Mixa kikärtorna med oljan och tillsätt lite av mjölet i taget tills det blir en hanterbar deg.
Ta ut den och knåda, dela i två delar.
 
Kavla ut en del mellan två bakplåtspapper, för över på botten med bakplåtspapper under och klipp runt. 
Kavla ut nästa del och gör lika för sidorna. Tryck ihop botten med kanten. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 7 minuter.
 
Fyll med det ni tycker om. Idag blev det tacos. Nästa helg planerar jag mig på att göra en "västerbottenost"-paj till kräftskiva!
 
 
Fyllning:
 
Valfri färs.
Soja blev det idag, men röda linser är en annan favorit.
Tacokrydda
1 förpackning krossade tomater
1 burk ekologisk majs
 
"ost"
2 msk ekologisk rapsolja
2 msk majsmjöl
3 dl plantbaserad grädde
 
salt och peppar
riven plantbaserad ost, vi hade jeezlys pizzaost
(sojafri ost)
valfritt: 2 msk bjäst
 
Rör ihop allt till en röra, fyll skalet och riv lite extra ost över.
 
Grädda i ugnen 15 minuter.
 
Servera med valfria tacotillbehör.
 
 
#1 - - Ellinor :

Hej, kan pajdegen frysas? Tänker mig det gräddat och utan fyllning tills den stora dagen har infallit.