Vegan - glutenfria småkakor fyllda med nötkräm

Snabba, goda småkakor som är äggfria, mjölkfria och glutenfria är inte riktigt enkelt att hitta recept på tycker jag.
Eftersom vi har ett 2 års kalas framför oss provbakade jag en liten enkel kaka nu till eftermiddagen.
 
 
Om de blev goda?
svar ja.
Om det kommer finnas några kvar efter den här sjuklingseftermiddagen med sjutusen psykologikapitel att läsa?
svar tveksamt.
 
 
Följdfråga - om jag fattat att jag snart inte har någon bebis kvar?
Aldrig.
 
 
 
 
Dehär kakorna är fyllda med ekologiskt crunchy jordnötssmör, fungerar säkert lika bra med t ex nutella också.
ca en kvarts förarbete krävs, nämligen att forma små bollar av fyllningen och stoppa in i frysen.
Samtidigt kan man slå på ugnen på 175 C . Vanlig, inte varmluft.
 
 

Till ca 10 stycken
 
Rulla bollar av jordnötssmör och ställ in i frysen. 
 
 
5 msk kokossocker
50 g mjölkfritt margarin
0,5 dl havremjölk
2 dl majsmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
en liten nypa salt
 
 
Blanda ihop margarin och kokossocker. 
Blanda övriga torra ingredienser och blanda ihop med varandra tillsammans med havremjölken. 
Det blir en fuktig och rätt luftig deg.
 
Ta ut jordnötssmörsbollarna, täck varje boll i degen och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen, efter 7-8 minuter - tryck till bollarna med en gaffel och låt gräddas i ca 5 minuter till.
 
Ta ut och låt svalna. Kanongoda till en kopp starkt kaffe!