Vegan - energibollar och @ Studentkäk

 
Ibland dröjer livet, ber som hemskt mycket om ursäkt! Här kommer ju de snabba energibollarna. Nu har jag gjort tredubbelsats till de här ovan, vääldigt mycket bollar. Perfekt för mig, för de som blev över har blivit perfekt att ha med sig mellan föreläsningar i veckan - då jag i torsdags nämligen kom in på högskolan!
 
Spännande 3 år som kommer framför mig - och därav ännu mer storkok och matlådevänlig ekonomisk och miljövänlig mat - kommer till det under receptet!
 

till ca 10 bollar - går alltså perfekt att göra flerdubbelsats
 
10 urkärnade dadlar
0,5 dl kakao
0,5 dl frö eller nötsmör
1 dl ren havregryn
1,5 msk kallt kaffe
 
 
Mixa dadlarna till en smet, tillsätt resten av ingredienserna och forma sen bollar. De är lättare med fuktade händer.
Rulla i t ex krossade nötter, kakao eller kokos.
 
 
Eftersom jag tog med dessa till en föreläsning, samt har med mig i föreläsningsområden på skolan så undviker jag jordnötsmör. Istället mixar jag solrosfrön med lite ekologisk rapsolja och en nypa salt.
Spergott att bre på mackan eller ha i tex pastasåsen.
 

 
 
För att återkoppla till budget-studentkäk.
 
I veckan så diskuterades det så mycket i min favoritgrupp Vad lagar du för veganmat idag? på facebook om just studentmat. Billig men fortfarande energifull och näringstät. Veganvänlig mat är verkligen perfekt för det. Så jag startade ett instagramkonto för oss alla att använda sig om, som heter just Studentkäk - från att jag startade det så sköt följarna i höjden och jag har fått otroligt mycket fina mail sen dess!
 
Nu ska jag inte ha någon cred alls egentligen - det är nämligen inte jag som använder kontot. Utan det gör Ni som vill dela med er av just budgetvänlig mat som är snäll mot både miljö och djur.
Varje måndag startar en ny användare och får dela med sig en vecka av sina tips - så otroligt roligt och feedbacken har varit kanonfin!
 
Gå in och kika på vad första användaren har delat med sig av, rätter för några kr / portion och smarta spara-pengar-tips!
Imorgonkväll skickas kontot över till nästa person! Vill du också vara med så bara skriv här under med en mailadress så svarar jag!
 
 
#1 - - JOSEFINE:

Mums, vilka goa bollar.. Fin blogg du har 😊 Kika gärna in på min blogg.

Svar: Tack!
Superfin blogg själv, blev genast sugen att ta juica lite här hemma!
Alexandra Elemyr Unstad

#2 - - Helen - skönhet, hälsa & inspiration:

Har letat efter en instagram/blogg som den! Tack för detta!!

Svar: Vad roligt! Hoppas du hittar mycket bra inspo som passar dig!
Alexandra Elemyr Unstad