Glutenfria snickerskakor

Ord är nästan överflödiga för den här kakan. Anledningen till havregryn istället för cornflakes är, för de som inte vet det, att cornflakes innehåller gluten! 
Jag går på receptet direkt istället.
 
 

Snickerskaka ca 4 rejäla bitar (beror helt på höjden)
 
1/2 burk eko crunchy jordnötsmör
1 krm vaniljpulver
1 dl kokosflingor
2 dl ren havregryn
1/2 dl agave
1 msk kokossocker

1/2 dl jordnötter
7 st blödlagda medjool dadlar
1 nypa kanel
flingsalt
mörk choklad
 
Koka upp sockret, agaven och jordnötsmöret till en kräm, rör hela tiden och sänk till medelvärme om det känns för risky. Blanda havregryn, kokos och vaniljpulver för sig och ha sen ner i smeten. Häll över i en form som är klädd med bakplåtspapper och ställ in i kylen.
 
Häll av vattnet från dadlarna, mixa tillsammans med kanel till en kolaaktig smet. Bred över kakan, tryck ner jordnötterna och ställ in i kylen medan du smälter chokladen.
 
Smält chokladen, häll över kakan, ha på flingsalt och låt svalna i kylen. Skär upp i bra bitar - och njuut.