Glutenfria blondies med chiasylt

 
Mitt instagramflöde har översvämmats av hallonblondies från Roy Fares United state of cakes på senaste tiden och allas ser så förbaskat goda ut -tror det är en kaka och ett recept som känns väldigt somrigt och passande just nu. Jag ville givetvis inte vara sämre och började fundera ut ett lite mer - Alexandramodifierat recept. Förutom glutenfritt drog jag det givetvis några snäpp längre. Jag kan inte låta bli.
 
En barndomskompis var på besök igår och hon fick agera försöksperson - och fick inte heller veta vad det var i först, utan fick gissa och trodde mig först inte när jag väl sa var grunden var gjord på. Hon tog flera gånger om!
Vad tror ni?
 
När ni väl ser ingredienslistan så tro mig, bli inte "rädda" - ni vill prova!
Smeten i sig går jättebra att använda som "kakdeg" till t ex glass osv med. Eller äta som den är. Min son tyckte det var ruskigt onödigt att baka den när man kunde tjuväta smeten direkt ur skålen!

 
Glutenfria blondies med vit choklad - 8 bitar.
175 C - 30 minuter
 
1 förpackning ekologiska kikärtor
1 dl jordnötssmör ( eller annat nötsmör )
0,5 dl kokossocker
2 msk agave / honung
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
nypa salt om det inte är med nötsmöret
2 msk kokosolja - smält eller mjökfritt margarin
0,5 dl ren havregryn
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
 
bitar av vit choklad
 
Skölj kikärtorna och mixa allt utom den vita chokladen till en jämn smet. Kan behöva stanna och skrapa ner från kanterna några gånger.
Smaka av och se om någonting behöver tillsättas extra efter smak.
Hacka vit choklad och rör ner i smeten.
 
Klä en ugnsäker form med bakplåtspapper och tryck ner smeten. Den kommer inte resa sig något märkvärt så gör inte lagret för tunt. Minst 2 cm.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Den kommer fortsätta sätta sig under tiden.
 
Servera med chiasylt och ´grädde´!
 
#1 - - Sofia:

Detta måste jag testa!!
Hur många grader i ugnen ska den gräddas på?

Svar: Vad roligt! Tur att du såg graderna! Hoppas du blev nöjd!
Alexandra Elemyr Unstad

#2 - - Sofia:

Hehe, såg nu i receptet.... ska gå och baka den här nu!