En lång resa - och har så otroligt roligt på vägen.

Det här fina förklädet fick jag i "starta-företags-present" av min farmor. Det är gjort och köpt i Lövstabruk av Ann-Kristine Svärd.
 
 
Jag är så glad över att många delar den här resan med mig, ni är så duktiga på att ge mig så mycket positiv respons och det ger mig ännu mer energi till kommande projekt.
Ni visar att jag är på rätt väg nu.
 
Just nu gör jag inte så mycket annat än att andas recept på min vardag och fritid. Det googlas, det kombineras, det kommer små snilleblixtar och det provas. Och provas. Och provas återigen. I alla möjliga kombinationer för att så Många som möjligt ska kunna använda sig av ett grundrecept, men enkelt göra om det så det passar den som behöver det.
Utöver det bakar jag även åt mig själv här hemma och vardagen, eftersom jag själv inte kan äta gluten. Någonting som idag - tack och lov -  är bra mycket billigare och har ett större stortiment än vad som varit, men som jag iallafall gärna gör själv hemma. Det är roligt, och utmanande och framförallt fortfarande ännu billigare är färdigt i frysdisken.
 
Ni förstår att det blir en hel del tid som går åt i köket helt enkelt. Och så vill jag ha det!
Just nu är jag uppe i över 25 (opublicerade) recept som alla har variationer för att kunna bli minst lika goda som "vanliga" men anpassas, utöver glutenfria och utan raffinerat socker - vilket alla är, så kan de också göras äggfria, mjölkfria och nötfria.
Det är allt från tårtor, små kakor, matigare fikabröd, mjölmixar och klassiska bakverk i annorlunda tappningar bland annat.

Allt kommer förhoppningsvis inom inte för lång tid finnas samlade på ett och samma ställe, vilket är ett av de största projekten jag gjort och är även min lilla bäbis. Så den komme finslipas in i det sista.
 
Jag hoppas ni fortsätter följa mig dit och ända in i mål! 
 
Jag pausade allt vardagsbestyr här hemma och höftade ihop den här goda mangopajen i förrgår. Pajskalet är lätt och gott gjort på kokosflingor, rismjöl, smör, vatten, potatismjöl och fiberhusk. Fyllningen är en färsk mango mixad med turkisk yoghurt, lite färskost, agave och ägg. Så enkelt, lagomt och så gott.
 
Idag blev det en ny sats knäckebröd och även ett nytt filmjölksbröd (som går att göra helt mjölfritt) som blev såå otroligt gott. Frukost och mellanmål räddade för mig som jobbar på mitt vanliga jobb ända fram till nästa fredagmorgon.
Knäckebrödet hittar ni under kategorin glutenfritt och går att göra utan ägg genom att bara ta bort ägget, och vill man ersätta med någonting kan man tillsätta en msk kikärtsmjöl. Men inte alls nödvändigt!
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: allergikost, allergivänligt, bakning, fika, glutenfritt, kokbok, lövstabruk, mellanmål, mjölkfritt, nötfritt, receptbok, vegan, vegetariskt, äggfritt