Syrlig lime-paj på mandelbotten

 
 
Det här veckoslutet har jag knappt satt min fot i köket. Jag har jobbat, firat min lillasyster och idag skrivit högskoleprovet. Gissar att jag inte var den enda?
 
I torsdagskväll så kunde jag inte låta bli att provgöra den här limesåsen, fyllningen, curden - som är både mjölkfri och äggfri. Syrlig och god, och passar utmärkt i paj då den håller sig stabil dessutom helt utan gelatin. Sånt gillar jag. Och även mitt äldsta barn som först åt med sked, sen slickepott och till sist försökte slicka ur burken för att få i sig det sista.
Jag hade hemmagjord mandelmassa i kylen redan så den fick snabbt agera botten för att få prova fyllningen och det passade väldigt bra ihop!
Nästa gång ska jag prova den på en rostad macka, eller.. kanske en tesked rakt ner i en kopp varm kokosdryck!
 
 
Men ni får inte ta del av det receptet riiktigt än, imorgon kommer dock receptet på de små mini-äppelpaj-nuggetsen som fanns med i collaget i det föregående inlägget! Superenkelt, glutenfritt, sockerfritt och väldigt barnvänligt! Lite festligare sätt att äta äpple på helt enkelt! ( även om jag personligen tycker att äta äpple är en av de festligaste sakerna som finns )
 
 
Sen kommer veckan och en hel hög med goda middagstips väntar!
 
 
#1 - - Anonym:

Väntar på äppelbits receptet :)

Svar: Nu ligger det uppe, ledsen att du fått vänta!
Alexandra Elemyr Unstad