No bake - nanaicecream sandwich

 
 
En liten paus i brödbakningen idag gav de här små no bake - nanaicecream-sandwichen tid att få skapas.
Märtas favoritglass är sandwich och jag har länge funderat på att prova göra en variant av dom hemma, eftersom ugnen var upptaget av annat fick det istället bli en no bake variant.
 
 
En brödform, lite bakplåtspapper, och några varv in i en frys är allt som krävs.


 
Till en brödform - 12 bitar
 
Botten och toppen
 
500 g ekologiska russin
vatten
2 msk kokosmjöl
Kanel
1 msk raw kakao
ev. en skvätt rom
 
Lägg russinen i blöt så de precis täcks, låt ligga i ca 20 minuter och häll sen av vattnet. Mixa med kokosmjöl, kanel och kakao.
Vill man ha en lite mer vuxen dessert - ha i lite rom i vattnet medan russinen drar.
 
Lägg bakplåtspapper i brödformen, platta ner hälften av massan i botten och ställ in i frysen.
 
 
Glass
 
5 små ekologiska bananer (helst slantade och frysta för en fluffigare känsla, men helt färska går lika bra!
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk plantbaserad mjölk
 
Mixa bananer med vanilj och mjölk
 
Ta ut understa lagret russin och bred över glassmeten. Ställ in i frysen igen.
 
 
När glassmeten stelnat så bred över sista russinen och ställ in den i frysen igen. Minst 1 timme.
 
 
Chokladtopping
 
4 msk kokosolja
1 msk raw kako
 
Smällt kokosoljan och rör ner kakon.
Ställ in i kylen så den får stelna lite.
 
Ta ut glassen ur frysen och lyft ur formen, skär så många bitar som önskas och lägg på en tallrik.
Doppa eller häll chokladsmeten över och ställ in i kylen i 5 minuter om de ska serveras direkt.
 
Annars låt chokladen stelna och styckefrys sen med lite bakplåtspapper lindat runt.