Liten födelsedagstårta - hallonchokladmousse

I lördags fyllde en av mina bästa vänner 33 år. Igår var det bara hon och jag som hade en trevlig filmkväll och självklart var jag ju tvungen att överraska med en liiten tårta åtminstone. Den är gjord i en liten springform, ni ser ju i proportioner till ljusen, som jag förövrigt självklart satt åt fel håll med flit, i ett försök till att vara rolig - någonting flera reagerade på efter att jag postat bilden igår. haha.
 
Botten är glutenfri, sockerfri, mjölkfri, äggfri och även bakpulverfri. Med en touch av vanilj och lime.

Chokladmoussen är hallon och choklad - och bären ovanpå är jag rätt säker på att ni redan känner.
 

1 liten springform - 15 minuter - 200 C
25 g kokosolja ( eller mjölkfritt margarin, vilket jag inte riktigt förespråkar )
2 dl mandelmjöl
2 msk rismjöl/bovetemjöl
Limesaft ca 2 tsk
Skal från en halv lime
1 tsk vaniljpulver
1,5 msk agavesirap
1 dl go green kokosdryck ( valfri plantbaserad fungerar säkert. Hört att havredryck ska göra fin pösighet. Jag behöver dock ha naturligt fritt från gluten )

Smält olja och blanda torra ingredienser på sidan av.
Ta av kastrull och ha ner lime, skal och agave i oljan.
Vispa ner mjölken och sen torra ingredienserna till en jämn smet.

Smörj en springform och bröa med fiberhusk. I med smeten och in i ugn, 200 C, i nedre delen i ca 15.
 
Knäpp ur, låt svalna och dela på två.
 

För större form - dubbla satsen och baktiden!
 
 
Chokladmousse
 
Kokosgrädde ( eller vispbar soyagrädde )
200 g mörk choklad ( jag har med hallonsmak )
 
Vispa grädden
Smält chokladen över vattenbad, vänd ner i grädden och ställ i kylen ca 10 minuter
 
Ta ut och vispa upp igen med elvisp för en fluffig chokladmousse