Krämig champinjonsoppa med grönkåls-chips


Resultatet av bilder tagna sent på kvällen i köket med måånga spotlights vinklade åt alla håll. Skuggor.
 
 
Så hur många av er har ätit våfflor idag?
Jag åt ju mina igår, gjord på potatis, och resten av familjen åt vanliga frasisar idag när jag var på jobbet. Så min middag idag blev den här fantastiskt krämiga champinjonsoppan med lite sting i. Åts tillsammans med vitlöks-grönkåls-chips och färsk persilja.
 

Soppa 1 portion 
 
6 medelstora champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 salladslök (för den behövdes användas upp, annars fungerar gul lök exakt lika bra)
Grönsaksfond
1 dl vatten
kokosgrädde
 
gul curry
grön curry
vitpeppar
olja
 
2 hela blad grönkål
olja
vitlökspulver
 
persilja
flingsalt
 
 
Hacka och stek lök och vitlök i olja tillsammans med gul curry.
Har ner grovt hackade avsköljda champinjoner och låt få en fin yta.
Slå på fond och vatten och låt koka tills champinjonerna är mjuka.
 
Ta av från plattan och mixa med mixerstav till en len soppa. (jag föredrar lite bitar så jag slutar precis innan)
 
Ställ tillbaka på plattan och koka upp med kokosgrädde, grön curry och vitpeppar.
 
Servera med grönkåls-chips och färsk persilja. Strö över lite flingsalt.
 
Grönkåls-chipsen

Massera in grönkålen i olja och vitlökskrydda
lägg på plåt i 175 grader och ta ur när kanterna börjar bli mörka.