Garanterat glutenfri, mjölkfri och äggfri våffla - "påffla"

 
 
 
 
Det här är nog det enklaste receptet jag någonsin kommer posta. Bilderna säger egentligen allt som behöver vetas men jag kör ändå!
 
Imorgon är det våffeldagen, jag jobbar eftermiddag så vi körde "våffelmellis" till mellanmål redan idag istället. Dehär lite matigare våfflorna är gjord av en enda ingrediens. Potatis. Som ni ser på bilderna.
Då jag har två potatisbullsälskande ungar OCH dessutom är dom två våffelälskande ungar (plus en man som älskar potatis med än HåkanBråkan) så slår det här inte fel på något sätt här hemma - varken hos stora eller små. 
 
 

 
Till 4 portioner - (om förkokade potatisar) 10 minuter
 

8 små kokta potatisar (äggstorlek) med skal

fett att steka i. jag valde äkta smör idag.
 
Smörj våffeljärnet och lägg en kokt potatis i mitten. Tryck ner och låt stek i ca 1 minut.
Servera med en god sås eller rårörda lingon.
 
Jag valde även att ha lite paprikapulver över min potatis innan jag stekte den.

 
Såsen här över
 
2 dl ekologisk turkisk yoghurt
1 msk ekologisk mayonäs
salladslök
salt och peppar
 
 
Tillbehör:
 
röd lök och ägg
 
eller varför inte som tillbehör till en köttbit, räkor, rom eller rökt lax?