Äppelpaj-nuggets

 
Äppelpaj är väl kanske någonting av det godaste som finns? Det tycker iallafall jag!
 
De här små bitarna är supersnabba att göra, och roliga att äta. Prova dippa dom i en vaniljsås, till glass eller kanske med en karmellsås - eller bara ät dom som dom är.
De går även att förbereda, stoppas in i frysen och sen när det är dags stoppas in i ugnen i 15 minuter - snabbt, gott och enkelt!
 
Det är glutenfritt, sockerfritt och inget animaliskt.
 

 
En sats - ett äpple - ca 13 minuter - 175 grader
 
1 äpple av hårde sort - jag föredrar ekologiska gröna äpplen
2 dl mandelmjöl (vill man istället använda havregryn så mixa 2,5 dl - obs ej längre naturligt glutenfritt )
kanel
kardemumma
4 msk vatten
valfritt - en skvätt agave (eller honung, ej vegan-vänligt)
saft från en halv lime
 
Sätt ugnen på 175 grader
 
Blanda alla torra ingredienser, ha i kanel och kardemumma efter smak.
Mixa ihop med vatten lite i taget, det ska bli en formbar deg. Kan du nypa ihop den till en boll och den håller är den klar.
Allt vatten behöver alltså inte nödvändigtvis användas - beror lite på om du väljer ha i agave/honung eller inte.
 
Smaka av, ha i extra kryddor ifall det behövs.
 
Skala och klyfta äpplet, skär bort kärnhuset och klä in varje klyfta i deg. Avsluta med att droppa limesaft över.
 
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och stoppa in på 175 grader (eller stanna innan och stoppa in i frysen) grädda i ca 8 minuter, ta ut och vänd sida och låt stå ca 5 minuter till.
Låt svalna något på galler men de är godast att äta när de fortfarande är varma/ljumna