Vegan - Wrap med grillade grönsaker, falafel, "nacho-cheese-dipp" och bönchips.

 
 
 
 
 
 
 
 
Vilken lördagsmiddag, och solen tittar fram här i Gävle lagom tills att grönsakerna och brödet läggs på grillen. Fantastiskt!
Ikväll blev det den här lilla rätten:
 
Wrap fylld med grillad aubergine, paprika, avokado. Falafel med persilja, karamelliserad rödlök och en "nacho cheese - dipp " utan minsta gnutta ost. Faktiskt ingenting animaliskt alls. Inte i hela måltiden.

Det är även chips på svarta bönor och lite hetta av jalapenos ni ser på bilden. Att spenaten, ruccolan och persiljan är plockad på baksidan gör ju det hela bara lite eextra gott.

Och vet ni, på 2 timmar och 30 minuter hade jag den här måltiden klar.


2 timmar jästid för brödet alltså, 30 minuter för resten. Är inte det HELT fantastiskt?


 
Here it goes:

Bröden är detta "Lovis-bröd" som jag tjatat om förr, du gräddar två st i taget i ugnen på 8 minuter ca. Eller steker i stekpannan. För lite extra god grillfeeling så skicka ut brödet en sväng på gallret.


Om du inte redan har tortillia-bröd eller om du tänkt baka detta så börja med och göra degen för den ska jäsa ett tag.

Annars rekomenderar jag denna ordning:
Tända grill
Göra Ost
Göra Chips
Göra Falafel
Grilla Grönsaker

Du behöver
En mixer/matberedare
Ugn
Plåt med bakplåtspapper
Kavel
Stekpanna
 
Tänd grillen

OST:
ca 200 g sötpotatis
ca 100 g morot
1/2 liten gul lök
saften från 1/2 citron
1/2 dl cashewnötter ( blötlagda över natten eller kasta ner i koket )
25 g mjölkfritt margarin eller kokosolja (valfritt, för lite mer glans)
ca 4 dl vatten för att täcka allt.
cayennepeppar
salt
paprikakrydda

Skala, tärna och koka sötpotatis, morot med lök och cashew (går att utesluta cashew också) och koka upp i vattnet.
När mjukt, häll av ca hälften av vattnet, mixa tillsammans med kryddor och margarin/olja i ca 5 minuter till en slät smet. Går att värma upp flera gånger, den är godast varm. Kasta ner några jalapenos för lite extra touch! Förvara i kylen.


CHIPS:
Kartong ekologiska svarta bönor
2 msk skivade jalapenjos, inlagda
1 msk kikärtsmjöl

Skölj bönor, mixa ovanstående, kavla ut mellan två bakplåtspapper, snitta och ställ in i ugnen på 150 grader. Håll koll, ser de ut att börja spricka så ta ut direkt och låt svalna på galler innan de knäpps isär.


FALAFEL på mitt vis:
ca 3 dl blötlagda kikärtor över natten, inte kokade
1 vitlöksklyfta
1 tsk bakpulver
1 msk kikärtsmjöl
1 msk fiberhusk
färsk persilja
paprikapulver
salt
peppar
spiskummin

Mixa allt och rulla till bollar, ställ i kylen medan margarinet eller oljan smälts i stekpannan på hög värme, precis innan de läggs ner så sänk till medel och stek bollarna runt om. Låt de sen stå och "svälla" och stekas färdigt. Skaka då och då.


Karamelliserad rödlök:

Klyfta rödlök, ta isär bladen och värm upp en stekpanna med kokossocker. Lägg ner rödlöken och rör om tills det är smält och runt om. Ta av och låt svalna.


Gå ut med skivad saltad aubergine, paprika, delad urkärnad avokado och ditt bröd. Lägg på grillen med nu perfekt glöd.

Ta av, lägg på allt gott innehåll, vik ihop. Njut! God kall som varm!
 
#1 - - Linnéa Alpsten:

Men åh så smaskigt! :D

Svar: Riktigt gott!! ☺☺
Alexandra Elemyr Unstad

#2 - - Skogsraah ☾:

Fy vad gott! Vegan is the shit :)

Svar: Riktigt riktigt gott! Och så enkelt! ☺☺
Alexandra Elemyr Unstad

#3 - - Lilly:

Men gud så gott det låter! Ska absolut testa detta i sommar när jag kommer hem :D

Svar: Vad roligt! och så enkelt dessutom!
Alexandra Elemyr Unstad