Vegan - Gl*ss på ren havregryn. Romrussin & pecannöt-kola

Gissar att jag inte är den enda som längtar efter varmare dagar och glass-väder nu? 
Ska jag vara ärligt så är jag faktiskt inte ett så stort fan av glass, ja jag vet!, men jag är så otroligt frusen av mig jämt iallafall. Men det finns två sorters glass jag aldrig, och då menar jag aldrig, kan neka.
 
Romrussin
Pecannöt-kola
 
Pensionärsvarning much?
 
 
Men - det finns andra anledningar till att glass inte tilltalar mig och den debatten har nyligen varit uppe igen så den skippar vi här.
 
Istället kan vi titta på min fina bild här uppe och så tänker vi:
Den här glassen är gjord 1. utan animaliska livsmedel så vi får väl börja med att kalla den någonting annat än just glass.
Gl*ss. Så, inga missförstånd.
2. den är gjord på ren havregryn, plantbaserad dryck och grädde, vald smaksättning. Nothing more.
3. så krämig. Sååå himla krämig.
4. ingen glassmaskin. Joo det är sant!
 
Min är ju givetvis just romrussin och pecannöt-kola + choklad. Men det går att göra hur man vill!

 
Till ca 4 portioner
 
4 dl mjöl på ren havregryn
( jag kör mitt havregryn i kaffekvarnen så det blir riktigt fint )
3 dl kokosgrädde
2 dl kokosdryck
1 tsk citron
1 msk kokossocker
 
Smaksättning:
1,5 msk raw kakao
5 blötlagda dadlar + nypa salt
1/2 dl pecannötter
2 tsk rom + russin
 
Lägg russin i rom
Lägg dadlarna i blöt
 
Mixa dadlar med lite salt till en krämig smet. 
 
Jag använde mig av min matberedare men mixer går säkert lika bra, men var isf beredd att skrapa kanterna och ta i och ur.
 
Degblandare på matberedaren och lägg i mjölet, häll i grädde och dryck långsamt medan den går så den får bli en jämn och fin smet. Något lös. Lös upp eventuella klumpar.
Låt gå i ca 5 minuter.
 
Ta sen av skålen, plasta med degskrapan i om möjligt och ställ i frysen i 10 minuter.
Ta ut och låt gå i 2 minuter till tillsammans med daddelkräm och kakao. 
Rör ner pecannötter och russin för hand och häll över i en form/skål. Plasta in och in i frysen.
 
Ta ut 1 gång var 30 minut i 1,5 timme och ge en ordentlig omgång med slev. Ställ in igen. Det här är för att mjuka upp eventuella smulor havregryn och för att ge den den lena krämiga känslan.
 
Efter 2 timmar är den färdig att servera något krämig och mer lik en mjukgl*ss.
Låt stå längre om man vill kunna kula den - men då måste den stå framme lite innan servering.
 
Servera med t ex krossade nötter.
 
#1 - - Liselotte:

Haha, jag tänker också att jag måste vara konstig som går igång på romrussin! Men för mig kopplar jag det till morfar, till min barndom och till fina stunder. Och så är det ju g-o-t-t!

Sv: Tack för din kommentar. Det där med andras åsikter känner jag verkligen igen. Jag - och de som stod mig närmast - visste ju att träningen INTE var mitt problem, men för andra är det lätt att koppla ihop olika destruktiva beteenden med varandra per automatik. Visst är det fint med omtanke, men det kan vara svårt att "försvara sig". Fast det kanske är bäst att faktiskt inte ens försöka. Att bara lyssna till sig själv, och sina anledningar.

#2 - - Amanda:

Måste testa detta! Låter och ser ut att vara hur gott som helst!!

#3 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

mums

#4 - - Siri |Diabitfit|:

Åh vilket bra tips! :D

#5 - - JENNYH - Mammablogg:

Åh vad gott =)!