Vegan - Citron ´cheesecake´.

 
´Cheesecake´ med citron har jag varit sugen på sen jag vaknade imorse.
 
Bidde en tager vad man haver-kaka och den ska jag krypa ner i soffan med nu!
 

Det här är en väldigt liten form, ca 10 cm.
Lagom för *host* två-tre stycken. ( läs 1 )
 
 
Botten:
Rena havregryn
Kokosflingor
Smält mjölkfritt margarin / kokosolja
Kanel
nypa salt
 
Mixa - tryck ut i formen.
 
 
Fyllning:
1/2 dl kokosgrädde
1 dl soygurt
1/2 paket vegiegel
citronsaft
vaniljpulver
 
Rör ner allt i en kastrull, värm upp till precis under kokpunkten och vispa tills den blir en krämig smet.
Häll över botten.
 
Topplager:
Rör ut 1/2 msk maizena med lite vatten, skalet från en halv citron samt saften från en halv citron. Koka upp, häll över "cheesecaken" .
 
Ställ in i frysen i ca 3 - 4 timmar, ta ut minst 30 minuter innan servering och - njuut!

Går också att bara ställa i kylen och håller sig stabil i rumstemperatur om man inte vill ha en frozen!