Grillade lammfärsburgare med vitlök och persilja, coleslaw på rödkål.

 
 
Kvällens middag blev grillat här hemma! Lediga hela familjen tillsammans - och då åker oftast grillen fram!
 
Lammfärsburgare med stekta kantareller, coleslaw på rödkål och glutenfritt bröd. Köpt idag, men jag har ett kanongott hamburgerbröd här.


Burgarna:
 
2 vitlöksklyftor
1 dl persilja
saft från 1/2 citron
salt & vitpeppar
600 g lammfärs

ev. 1 msk fiberhusk beroende på hur lös smeten känns.
 
Coleslaw:
 
1/4 strimlad rödkål
1 vitkål
1/2  rödlök
4 msk majo
2 msk grekisk yogurt
rostade kumminfrön
 
Burgarna:
Mixa vitlök, persilja och citron och ha sen ner lammfärsen och eventuellt fiberhusken.
Forma till stora bollar och tryck till när ni lägger dom på fat, låt stå och svälla i 5 minuter innan grillning. 
 
Coleslaw:
Rosta kumminfrön i torr stekpanna tills de börjar hoppa/knäppa
 
Riv/strimla rödkålen, blanda med mixad lök och vitlök, majo och yoghurt. Rör ner kumminfrön och smaka av med salt och peppar.
 
 
Stek kantarellerna i smör, servera burgaren med färska grönsaker och gott bröd!
 
 
 

 
 
Hörrni, närmare 60 personer är nu anmälda till #detoxTSM som drar igång på måndag. Det går jättebra att anmäla sig fortfarande och är helt kostnadsfritt!

Läs mer här!