#detoxtsm - WOW! Frågor och svar, information och anmälningar.

 
WOW! Så många som redan anmält sig till #detoxtsm som drar igång på måndag. Så himla roligt! Det går fortfarande jättebra att anmäla sig om man vill!
 

INFO
På måndag drar jag igång en kostnadsfri detox-plan på 9 - 14 dagar. Allt beroende på ens egna möjligheter.
Stressmagar inför semesteröverlämning, tentor som betats av innan sommarlov och sommarjobb, vintern och vårens alla gottebufféer - det finns många anledningar till att kroppen är i obalans.

Det är ingen fasta, utan vi kommer äta mat, basisk mat, och jag ger er recept för 14 dagars lunch och middag samt förslag på olika mellanmål och frukost!
Information inför, under tiden och efteråt kommer också med i utskicket.

Häng med och kämpa tillsammans, här på bloggen och instagram kommer jag posta mina dagliga versioner och jag hoppas ni vill göra detsamma under #detoxtsm .
 
 
Anmäl er på info@geflekost.se och allt skickas ut under helgen!

 
Visst är juicen här över otroligt vacker? Lila är min absoluta favoritfärg, var väldigt svårt att få den rättvis på bild!

Jag har fått några frågor i samband med anmälningarna, så jag gör en liten övergripande Frågor och Svar här också ifall fler undrar!
 
* Kommer man bara dricka juice?

- Nej, absolut inte. Vi kommer äta mat, tre huvudmål, tre mellanmål. Ett eller fler kan vara juice - det bestämmer ni själva. Jag kommer skicka med ett helt gäng juicerecept.
 
* Behöver man några speciella tillbehör?

- Nej, har man tillgång till en råsaftcentrifug är det kanon. Mixer/matberedare/blender/mixerstav går också jättebra.
Annars kommer vi inte behöva någonting annat än ett standardkök.
Kniv, rivjärn eller osthyvel är kanonbra att ta till hands.
 
* Är det mycket speciallivsmedel?
-Nej, inte det heller. Vanliga frukt och grönt - avdelningen täcker det vi behöver som basvaror.
 
* Är det vegetariskt?
- Till största del, det kommer finnas med mejeriprodukter av opastöriserad sort som t ex olika ostar. Det kommer också finnas kyckling och vit fisk. Det gör man som man vill med, bara man i de recepten lägger till någonting annat som är proteinrikt om man väljer att ta bort.
 
* Behövs det tillskott?
- Det som är med en försurad kropp är att den behöver kalcium och även D-vitamin, bland annat. Vi kommer inte äta några mejeriprodukter där dessa finns i vardaglig kost men det är därför vi gör det här rätt årstid. Även om solen lyser med sin frånvaro, så är dagsljuset från solens läge såpass tillräckligt så bara vi är ute får vi D-vitamin genom huden!
OBS! jag rekomenderar ingen att lägga sig och råsteka i solen.
Dessutom kommer vi äta mycket kalciumrika grönsaker. Men, är det något tillskott man alltid kan ta extra av året runt är det D-vitamin och det finns jättebra på hälsokosten och apoteket. Rådfråga personal där!
 
* Om man är allergisk?
- Jag har försökt göra det såpass allergivänligt som möjligt när jag gjort recepten - men givetvis kan jag inte utesluta allt. Är man allergisk mot någonting, så är det inga som helst problem, man utesluter just det, eller väljer ut ett annat livsmedel från OK-listan att byta mot. Ingenting som det hela hänger på alltså!
 
* Om man är gravid och ammar?  

Är du gravid eller ammar är der det inte bra för dig eller barnet med detox. Du är välkommen att vara med vid ett senare tillfälle eller om du har andra funderingar kring kost och graviditet/amning så hör av dig!  
 
* Om man har någon sjukdom? 
Rådfråga alltid din läkare om du har någon sjukdom och/eller äter medicin innan du påbörjar en Detox. Du får väldigt gärna upplägget att visa och diskutera kring.
 
Det är mycket gröna bladgrönsaker i salladsrecepten, den mängden ska undvikas om man äter blodförtunnande medicin, berätta så justerar vi! 
 
 
Maila mig vid funderingar, jag svarar såfort jag kan!
 

Receptet på juicen här över?
Självklart!
 
Den må se söt och fin ut, men den har ett j*kla bett!
 
1/2 fänkål
1/4 rödkål
1/2 citron
näve blåbär
1 äpple
1,5 cm ingefära