#detoxTSM - lunch dag 3

Ja, om det var så väl! Eftersom jag visste igår att jag skulle vara hemma ensam med barnen och ladda för nattjobb gjorde jag extra mycket soppa igår, lätt att göra lunch idag. 
 
Dagens lunch enligt upplägget är kanongod och den tänker jag faktiskt spara till helgen då vi ska ut på minisemester med hela familjen, den är god både varm och kall! 
 
Men ni får givetvis receptet redan nu! 
 
Quinoasallad
2 portioner 
 
2 dl kokt röd quinoa 
4 små rödbetor
4 skivor chevre
Näve pinjenötter
1/2 aubergine 
röna bladgrönsaker 
Granatäpplekärnor 
 
Koka quinoan enligt anvisningar. 
Koka rödbetorna, dra av skalet och skiva. 
Skiva aubergine, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen på 125 grader i 15 minuter. 
 
Lägg bladgrönsakerna på ett fat, lägg över auberginen, quinoan, rödbetorna och chevren. Toppa med granatäpplekärnor och pinjenötter. 
 
 
Bild från en av deltagarnas lunch idag! 
 
 
Jag har även förberett de här energibollarna att ta till vid mellanmål på språng eller som i natt när jag jobbar. 
Vanligtvis har jag kakao i men eftersom det är svagt syrabildande så hoppar jag det dehär dagarna. 
 
För 6 rätt stora bollar.
7 urkärnade dadlar 
1 dl riven kokos 
0,5 msk apelsinjuice
1 msk nötter 
1 krm kanel
 
Mixa och känn efter. Tillsätt eventuellt lite extra kokos.
Ställ in i kylen innan de rullas med blöta händer till bollar. Rulla i kokos.