#detoxTSM - helgens recept

DetoxTSM fick åka med på husvagnssemester, men gick från upplägget lite. Kylen är ju inte direkt stor i en husvagn. Bra gick det iallafall, och här ovan är en liten tillbakablick från min helg.
Jag förberedde quinoa och grillad aubergine hemma och sen hade vi med oss största frukt och grönt-förrådet en husvagnscampare säkert sett. Kanongott när vi alla 3 dagar faktiskt hade sol heela dagarna.

Ni ska få de riktiga recepten för alla dagar här nere!


Fredag
Lunch – Sommarsallad
2 morötter
½ broccoli
½ blomkål
färska sockerärtor
färska haricot verts
färsk persilja
½ röd lök
saft från ½ citron

Skala och skär morötterna i stavar.
Skär broccoli och blomkål i skivor.
Lägg i iskallt vatten i ca 5 minuter.
Ta ur och blanda med ärtor och bönor. Strö över färsk persilja, finhackad rödlök och citronsaft.
 

Middag – Fänkålssallad med kokt torsk
1 fänkål
1 morot
50 g färsk babyspenat
1 apelsin
färsk dill
pinjenötter
200 g torsk
kokosolja

Skala moroten och slanta.
Skiva fänkålen.
Filea apelsinklyftorna.
Koka torsk och morot.
Stek fänkålen lätt i panna tillsammans med pinjenötterna.
Lägg spenaten på tallriken, lägg apelsin och torsk över och toppa med fänkål, pinjenötter och färsk
dill.
 

Lördag
Lunch – färska vårrullar
2 morötter
½ gurka
½ purjolök
2 dl strimlad kål, röd eller vit.
färsk ingefära
chili
2 dl böngroddar
2 avokado
Rispapper
Sås:
2 msk olivolja
½ citron
1 vitlöksklyfta
röd chili
Skala morötterna. Strimla tunt tillsammans med gurka, purjo och kål.
Riv ingefära.
Skiva avokadon.
Ha en låg skål med vatten redo och en fuktig ren kökshandduk.
Blötlägg ett rispapper i taget ca 30 sekunder. Lägg det på den fuktiga kökshandduken.
Fyll den väl med grönsakerna och rulla ihop.
Gör om till du har ca 8 rullar.
Blanda såsen och doppa rullarna i.

Middag – fruktig kål-sallad
2 nävar blandad sallad
1 broccoli
½ blomkål
1 dl strimlad kål – vit, röd eller spets
1 äpple
1 apelsin
groddar
ärtskott
pumpafrön
kallpressad olivolja
Skölj och skiva, strimla allt utom salladen.
Skala och hacka äpplet.
Filea apelsinen.
Servera tillsammans med en skvätt olivolja.

Söndag
Lunch – Linssoppa
½ liten vitkål
1 liten sötpotais
2 morötter
½ lök
2 hackade tomater
1 tsk gurkmeja
1 tsk cayenne
1 vitlöksklyfta
2 dl röda linser
röd chili efter smak
saft från ½ citron
timjan
5 dl vatten

Skala och skiva sötpotatis, morötter och lök. Riv vitlöken. Smält lite kokosolja i en kastrull och
tillsätt alla kryddor , sötpotais, morot, lök och vitlök. Slå över vatten och koka i ca 10 minuter.
Strimla vitkålen och ha i och koka ytterligare 10 minuter. Rör ner tomaterna strax innan. Ta av och
mixa med handmixer och häll tillbaka i kastrullen. Lägg i limserna och låt koka i ca 15 minter.
Servera med lite färsk timjan.

Middag - Kikärtssallad med tomat, basilika och fetaost
2 dl kokta kikärtor
4 tomater
1 dl kokt röd quinoa
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
¼ strimlad rödkål
1 msk olivolja
1 citron
fetaost
Koka kikärtor och quinoa enligt anvisningar på paketen.
Strimla rödkål och hacka tomaterna.
Blanda allt tillsammans med
1 msk olivolja och saften från 1 citron. Rör sist ner basilika och toppa med fetaost gjort på får eller
getmjölk.

 
Dagens recept:
Måndag
Lunch – jordgubb och spenatsallad
2 nävar babyspenat
2 nävar ruccola
2 dl jordgubbar
4 skivor chevre
1 dl valnötter
saften från ½ citron

Skiva jordgubbarna, hacka valnötterna och pressa citronen.
Lägg spenaten på tallriken, strö över jordgubbarna.
 

 
Nu ska jag åka iväg och handla alla grejer som behövs uppdateras innan vi åker på bröllopsresa på fredag och barnen på semsester med mina föräldrar.
4 personers kläder för 10 dagar och mycket annat. Spännande! Bara vi inte tar fel väskor..