Vegan - nybakat glutenfritt bröd till frukost?

 
 
Frasiga på utsidan. Saftiga på insidan. 
Mjölkfria, glutenfria " ostkakor " till frukost?  
 
Riktigt enkelt och gott! 
 
 
Till ca 4 st. Går utmärkt att dubbla. 200 C
 
 
300g hemgjord " kvarg " (ställ plantbaserad yoghurt i kaffefilter och låt rinna av i ca 30 minuter)
1 tsk citronjuice
1 dl mixad ren havregryn 
knappt en 1 dl rismjöl 
1 msk hela linfrön 
2 tsk maizena 
1 msk majsmjöl 
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk sesamfrön till topping
 
Mixa havregrynen, blanda ihop med de övriga torra ingredienserna. Rör ner kvargen och få till en jämn deg. Det kommer vara kladdigt!
Försök inte kompensera med mer mjöl utan blöt händerna ordentligt och forma till 4 lika stora bullar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla sen över sesamfrön. Låt de sjunka ut på plåten. 
 
Grädda ca 20 minuter. Känn efter med sticka i mitten.
Ta ut och låt svalna något på galler.