Vegan - kladdkaka i kopp. Glutenfritt.

Igår skulle jag ju möta upp en vän för en promenad i skogen med lite fika och kvalitetstid. 
Inga kantareller såg vi, men blåbär överallt, vilket jag kommer att jag använda mig av i flera kommande recept till ett roligt projekt i veckan! Så spännande, ska bli roligt att visa er! 
 
Eftersom det bara var vi två gjorde jag dehär superenkla kladdkakorna,  portionsvis. Jag använde mig av espressokoppar, som jag bara packade ner i ryggsäcken med skedar och kaffe. Supersmidigt!
De är glutenfria, mjölkfria, äggfria och utan raffinerat socker. 
Och kanske bäst av allt. De tar 30 sekunder var att göra. 
( eller 10 minuter i ugnen) 
 
Till 2 större koppar / portioner eller 4 mindre. 
 
2 dl mjölmix* 
1 tsk bakpulver 
5 msk kokosmjölk 
2 msk smält kokosolja / mjölkfritt margarin 
1 krm vaniljpulver 
1/2 msk maizena 
2 msk raw kakao 
0,5 msk kokossocker 
Nypa salt 
 
Blanda alla torra ingredienserna, smält fettet och och blanda allt ordentligt i kastrullen. Häll över det i koppar och micra 30 sekunder var på högsta.
 
Mjölmix ;
1 dl rismjöl 
0,5 dl mixad ren havregryn 
0,5 dl majsmjöl