Vegan - supersnabb pastasås på röda linser, morot och champinjoner.

Supersnabb pastasås på röda linser, morot och champinjoner fick det bli här innan vi for till badhuset idag. Sista veckan Kristofer är hemma så vi försöker hitta på roliga saker varje extra stund nu.
Nu ska jag snart åka och böra min nattjobbsvecka, men eftersom receptet önskades från instagram skriver jag ned det först. 

2 portioner
1 dl röda linser
1/2 gul lök
1 vitlök
2 cm purjolök
1 burk krossade tomater
1 stor morot
6 stora champinjoner
1 förp. oatley imat grädde
1 paprika
 
salt
peppar
vegetarisk buljong 
 
Koka linserna i buljong efter anvisningar på paketet. Spara ca 1 msk okokt. Ta av medan de fortfarande är lite fasta och häll av vätskan.
 
Stek lök, purjolök och vitlök i mjölkfritt margarin och tillsätt linserna och krossade tomater. Riv moroten, skiva champinjonerna och paprikan.
Låt puttra ihop ca 5 minuter innan grönsakerna tillsätts samt de sista linserna. Tillsätt grädden, låt puttra i 5 minuter till och smaka av med salt och peppar.
 
Servera till nykokt pasta.
 
Resterna som blev över värmde jag på med lite blandade bönor och kryddade med tacokrydda inför kvällens snabba midddag, tacos på en måndag! Lever på kanten!
 
 
 
 
 
 

Reportage i tidningen om allergikost och hälsa

 
 
Nu är reportaget uppe som jag gjorde med tidningen förra veckan angående allergikost!
 
Överlag ett fint reportage även om det är lätt att bli lite misstolkningar när man sitter och har ett så trevligt samtal som jag och Elizabeth hade, en 1 timme med jätteintressanta diskussioner!
 
Jag vill trycka på att jag verkligen anser att vi överkonsumerar mat i Sverige och att vi överkonsumerar vetemjöl, därav anledningen till att det kan hjälpa att dra NER på vetemjöl. Inte att man ska sluta äta vetemjöl och därmed bli bra i magen.
Att hindra sig själv från att äta någonting kan många gånger stjälpa en annars bra kosthållning, det bästa är att dra ner eller alternativt byta ut. Misstänker man en allergi ska man alltid kontakta läkare och få en diagnos, men vid en allergi får man också andra problem än dålig mage. 
 
 

 
 
Det finns också 6 stycken allergivänliga recept utan ägg, soja, fisk, kött, mjölk, gluten, nötter och dessutom raffinerat socker!
 

 
 
 
Reportaget kan ni läsa här, det är helt kostandsfritt! Och här är recepten, även de kostnadsfria!
Följ gärna på Instagram och Facebook!

Snabb hemmagjord glass till mellanmål!

Inte bara vi som ökar glasskontot maximalt under sommarmånaderna gissar jag? Trots att vädret inte är tipp-topp så är glassen liksom ett måste iallafall!
 
I tidningsreportaget med Gefle Dagblad kommer en variant på en mjuk isglass, lite lik en solero, men igår gjorde jag den här superenkla varianten.
 
Gick till affären, köpte Oatlys apelsin mango, hällde i små plastglas, ställde in i frysen i ca 45 minuter innan jag satte ner en sked och lät de frysa till sig ytterligare. Perfekt som både mellanmål och svalkande glass!
 
 
Jag frös även in i iskubslåda för svalkande drinkar, perfekt!
 
Följ mig gärna på Instagram för små tips mellan alla recept !
Visa fler inlägg