Vegan - pannkakor till frukost

 
Snabba, glutenfria pannkakor till frukost. 
Superpoppis hos både barn och vuxna. På något sätt smakar de extra lyxigt gott med olika tillbehör mellan, uppställt lite som lutande tornet i Pisa. 
 
Tror att jag nämnt det förut, men eftersom barnen har en kompis på förskolan som är allergisk mot jordnötter, serverar jag aldrig jordnötssmör till frukost en vardag de ska iväg dit.
Skulle aldrig klara med att de råkat få med sig rester på en byxa eller under små barnnaglar och deras kompis skulle bli akut dåligt. 
 
Så när jordnötssmöret åker fram till frukost är det som kalas. Och ofta helg! Hela familjen råkar möjligtvis vara lediga till frukosten! 
 
Jag har två recept på " American pancakes " som vi tycker är goda. Lite trixigt att få till glutenfritt utan färdiga mjölmixer men efter ett gäng försök är de här bra! 
 
Ett är med soja. Ett är utan. 
 
Delar båda! 
 
Första
150 g rismjöl ( ca 2,3 dl) 
120 g havremjöl ( ca 2,3 dl)
2 tsk bakpulver 
2,5 dl plantbaserad mjölk
2 mogna bananer
Salt kanel vanilj 
 
Jag maler glutenfritt havregryn i min kaffekvarn. Går också att mixa. Annars behövs bara en gaffel för att blanda ihop den här smeten.
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. 
Mosa bananerna i en annan. 
Blanda ihop. 
Rör ner mjölken lite i taget. Kan hända att allt inte behövs. Smeten ska vara ganska tjock. 
 
Värm upp plättlagg eller stekpanna och klicka ut pannkakor. Tryck ut dom lite. När det börjar bubbla på ovansidan så vänd och tryck till. 
 
Varva med sylt, jordnötssmör, banan, plommon, agave, grädde... You name it! 
 
Andra;
1 dl havremjöl
1 dl sojamjöl 
1 msk maizena 
1 1/2 tsk bakpulver 
1 banan eller drygt 1 dl äppelsås 
Ca 0,75 dl plantbaserad mjölk 
Salt kanel vanilj 
 
Samma procedur som ovan. Ger några färre pannkakor men går att dubbla!  
 
 
Njut av en härlig lördagmorgon!