Vegan - glutenfritt knäckebröd

Ett gott knäckebröd behöver inte ta tid att göra eller vara särskilt krångligt. Jag och barnen gjorde det här imorse, två olika smaker och de tycker det är så roligt att få vara med med mätning och hälla i bunken.
 
Jag älskar barn i köket, och tycker det är så fantastiskt att de tycker lika mycket om att vara där som jag.
 
Det går att göra som man vill med formen, antingen kavlar man bara ut degen utan att göra någonting mer. Det räcker till två plåtar. Eller så gör man som här ovan, tog en vanlig springform och ett litet glas och tryckte ut formen av två cirklar. Lite festligt att ha sitt egna rundknäcke på frukostbordet!
Vi gjorde ena degen med brödkryddor och andra med torkade örter som timjan och rosmarin.
Eller som barnen, som gjorde små hjärtan med pepparkaksformarna!
 

Till två plåtar - 200 grader - 15 minuter X 2
 

3 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl vitt rismjöl
1/2 dl hela linfrön
1/2 krossade linfrön
1/2 dl chiafrön
1 tsk kokossocker
1/2 msk röd quinoa
1/2 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
 
ev. brödkryddor om man vill
eller t ex torkade örter
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
Blanda alla torra ingredienser. Skölj quinoan först.
Tillsätt oljan och det kokande vattnet.
Arbeta ihop till en deg och dela upp i två bitar.
 
Kavla ut mellan bakplåtspapper, ta bort översta, nagga med en gaffel och strö över valfri topping - frön, flingsalt t ex.
In i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt svalna på galler. Förvara i lufttät burk.