Vegan - glutenfria minipajer

Imorgon blir det bjudfika och plock för ca 30 personer. Ska bli riktigt roligt och en av godsakerna på bjudbordet kommer vara minipajer. Imorgon med färsk frukt men provsmakades idag med en chokladkokoskräm. 
 
 
Pajskalen är glutenfria, mjölkfria, äggfria, sojafria och nötfria. Inget tillsatt socker heller. Perfekt att fylla med det man tycker om som picknick, mellis eller dessert! 
 
Om någon kommer tro dig när du berättar vad som är i? Icke! 
 
Du ser rätt, kikärtor är grunden. Sen har jag använt mig av solrosfrösmör istället för jordnötssmör. När man ska bjuda 30 främlingar på fika är det säkrast att vara försiktigt med det!  
 
 

Glutenfria minipajer 
 
ca 40 minipajer 
175 C 
 
2 förpackningar ekologiska kikärtor 
2 dl nöt eller frösmör 
0,5 dl kokossocker 
1,5 tsk bakpulver 
1 dl mixat rent havregryn 
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel 
2 msk smält mjölkfritt margarin eller kokosolja 
 
 
Skölj kikärtorna.
 
Mixa allt, tryck ut i formar och grädda i 10-12 minuter. Låt svalna och vänd ur formarna. Fyll med det du tycker om!