Vegan - glutenfria chocolate chip cookies

 
Det rastlösa barnet gjorde att mamma behövde komma på någonting att göra fort medan middagen låg på grillen.
 
" Vill du hamra lite choklad Märta? "
 
JAA
 
Okej! Så supersnabba chocolate chip cookies blev resultatet, av typiskt sånna saker vi alltid har hemma - och de flesta av er också garanterat!
 
De blev kanongoda, gick jättefort och kommer passa toppen till morgondagens skogsfika.

Glutenfria chocolate chop cookies
ca 10 st 175 C
 
2 dl ren havregryn
2 dl äppelsås eller mosad banan ( vi hade ett av varje så det blev ett nedkokat äpple med kanel och en mogen banan )
1,5 dl jordnötsmör eller valfritt nöt/frösmör
nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk hackade nötter ( eller torkad frukt )
4 msk grovhackad choklad eller chocolate chips
 
Sätt ugnen på 175 C
 
Blanda havregryn med mosade banen eller äppelsåsen.
 
Jag kokar bara ner klyftat och skalat äpple med lite kanel och 1 msk vatten innan jag mixar det.
 

Rör ihop med nötsmör, nypa salt och vaniljpulver tills det är genomblandat.
Vänd ner nötter och chokladbitar.
 
Skopa upp bollar med sked och lägg ut på bakplåtspappersklädd form. Platta dom något med gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter.
 
#1 - - Rebecca:

Låter supergott! Men visst borde man kunna byta ut havren mot ex. mandelmjöl? :)

Svar: Det borde man absolut kunna! Prova och berätta hur det gick! :)
Alexandra Elemyr Unstad