Vegan - glutenfria cake pops

Cake pops - perfekta till kalaset. Dehär veganvänliga glutenfria är dessutom inspirerade av kärleksmums - vilket personen, vars kalas de var till, har som favoritkaka.
 
 
Känns lite onödigt att göra en kaka för att sedan mixa sönder - men jag föredrar det sättet istället för att köpa färdiga kakor som grund. Då får jag mer kontroll på vad som faktiskt är i och dehär godingarna innehåller inget tillsatt raffinerat vitt socker.
 
Hurra!
 
Istället för en cream cheese att mixa med smulet valde jag att göra en form av glasyr att blanda i istället.
 
De går sen att rulla till bollar. Easy as that!
 
Såhär gör man:

Cake pops 25 st
175 C
 
4 dl mjöl av mixad ren havre
1,5 dl rismjöl
1 msk potatismjöl
1/2 msk fiberhusk
0,5 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
nypa salt
1/2 dl  kakao
1 msk vitvins-vinänger
2 dl plantbaserad mjölk
 
Mjölkfri choklad
Strössel
(håll koll på ingredienserna)
Pinner
 
Blanda alla torra ingredienser noga. Rör ner vinäger och mjölk och blanda till en klumpfri smet.
 
Smörj en form och strö med kokosflingor.
 
Häll i smeten och grädda på 175 C i ca 15 minuter / tills den inte fastnar på sticka.
 
Under tiden, gör glasyren:
 
 
3 msk kokossocker
3 msk maizena
4 msk kakao
1 krm vaniljpulver
 
1,2 dl plantbaserad mjölk. Ex kokos eller havre.
1 msk smält mjölkfritt margarin
1 msk kallt kaffe
 
Blanda socker, maizena, salt, vanilj och kakao i en kastrull.
Vispa ner mjölk på mellanvärme tills det börjar koka och rör om tills det tjocknar.
 
Ta av från plattan och rör ner smör och kaffe.
 
 
Mixa kakan med glasyren och forma sen bollar. Smält lite av chokladen och doppa pinnarna, tryck sen ner i bollarna. Låt stå i frysen i ca 10 minuter.
 
Smält sen choklad, doppa bollarna och sen i strössel. Ställ antingen upprätt i ett högt glas eller ställ dom på ett fat.
 
In i kylen i ca 15 minuter - till servering.
 
 
Njut!