Vegan - glutenfri pizza

 
Medan polentan svalnar och körsbärsmarmeladen är på gång passar jag på att ladda upp kvällens middag.
 
Glutenfri krispig botten med krämig ost och goda grönsaker, riktigt mumsigt! och enkelt såklart!
 
 

Till en pizzabotten behövs
 
1,5 dl kikärtsmjöl
1 msk majsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 msk olja
 
ca 0,5 dl  extra majsmjöl till utbakning
 
Sätt ugnen på 200 C
Blanda ihop ingredienserna till en rätt tjock smet, jag kör min i matberedaren med bakinsatsen. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
 
Samla ihop all deg och mjöla plåten, knåda degen tills den är hanterbar och kavla ut med mjölad kavel på mjölad plåt.
Förgrädda i ca 10 minuter.
 
Ha på tomatsås och ost, valfri topping och skjuts in i ugnen ca 10 minuter till.
 
För ost gjorde jag en ostsås
 
1 dl oatly havrefraiche
2 dl imaten grädde
3 små blomkålsknippen, finrivet
1/2 liten gul lök, riven
2 tsk vitvinsvinäger
salt & peppar 
 
Låt koka ihop och red eventuellt med lite maizena. Bred ut över tomatsåsen innan toppingen.