Vegan - Cream cheese med vitlök och örter

 
 
Jag hade äran att få ha en fotograf med mig i köket när jag gjorde middag i lördags.
Samtidigt gjorde jag ordning min favorit-cream cheese . Kommer bli tvungen att ha en fotograf bakom axeln i all framtid numer - eller åtminstone investera i en något bättre kamera än min mobiltelefon!
 
Angelica Hedström - som även tagit min nya headerbild är en otroligt duktig porträttfotograf och fångar färg i det mest mörkaste mörker. I lördags fick hon hoppa in och vara matfotograf med fel uttrustning. Utan problem. 
 
Hon är också en fantastisk vän och mamma som brinner för nära föräldrarskap, genusfrågor och är amningsrådgivare bland mycket annat. Gör ett besök hos henne, Fredrik, Lykke och nakenhundarna Charlie och Mike.
Ni kommer inte bli besviken.

Cream cheese 1 förp
 
Plantbaserad yoghurt
t ex Oatlys havre fraiche eller Planti soygurt
ca 3 dl
 
Örter, har jag färska använder jag det men tycker det fungerar minst lika bra med frysta.
Vitlök 
 
Citronsaft
salt & peppar
 
 
Kvällen innan - eller ca 6 timmar innan, lägg över yogurt i ett kaffefilter och låt rinna genom i rumstemperatur med en bakduk över. 
 
Blanda sen ner örter och vitlök, smaka av med citron, salt och peppar.
Slut förpackningen och ställ i kylskåp i ca 1 h innan användning.
 
Jag har återanvänt Oatlys iMaten fraiche-burk - tycker den passar utmärkt!