Supersnabb molten lava cake - sockerfri, glutenfri och mjölkfri

 
 
 
Ibland kan det vara extra skönt att bara snabbt kunna kasta ihop en snabb fikabit när suget sätter in. För det är helt okej att ha det där suget efter någonting gott - tycker jag. Fungerar lika bra som kanske en av de snabbaste desserterna efter bjudmiddagen som fredagsmys uppkrupen i soffan.
 
Har du barn? Gör det här tillsammas med barnen och låt de kika in i micron de där 1.30 minuten. Jag lovar att det kommer uppstå ett wow-moment.
 
Lava cake: En kaka som är fast på utsidan men krämig och rinnig på insidan.

Till en portion eller två mindre
 
2 msk osötad kakao
1 msk kokosmjöl
1,4 tsk bakpulver
4 msk osötad plantbaserad mjölk
4 msk äggvita ( ett "normalstort" ägg)
En nypa vaniljpulver
2 tsk agave / honung
Om man vill. Lite bitar choklad.

Blanda torra först, sen vispa ner resten. Häll upp i en kopp som blivit smord med kokosolja eller mjölkfritt margarin. Jag tog två cappuccinokoppar för Märta ville också ha.
Micra i 1.30 min för en kopp. 60 sek för mindre. Vänd upp på en tallrik, ät som den är eller servera med en kula kall vaniljglass. Njut.