Sockerfri bärpudding med krämig grädde - två varianter

 
 
Två dagar i rad fick de här desserterna avnjutas här hemma. Blev direkt en favorit.
Översta med söt jordgubb och kokos, understa med syrlig hallon och krämig vaniljgrädde. Lite blandning mellan en jello och pannacotta.
Jag som inte är så söttandad föredrar den syrliga!
 

För 4 portioner
 
Hallon & vaniljgrädde
 
2,5 dl frysta hallon
2 msk maizena

2,5 dl (mjölkfri) grädde
1 msk maizena
1/2 krm vaniljpulver
1/2 msk agave / honung
25 g (mjölkfritt) margarin / kokosolja
 
 
 
Pressa tinade hallon i en sil eller en potatispress så de mesta av kärnorna rensas bort.
Rör ut lite av saften med maizena så inga klumpar bildas - och rör sen ner resten. Koka upp under omrörning och ta av när det blivit tjockt. Slå över i serveringsskålar, täck över och ställ kallt i minst 15 minuter.
 
Gör om samma procedur med grädde, maizena, vanilj och agave/honung. Ta av och rör ner margarin/olja.
Häll över hallonen och låt stå i kylen minst 1 timme.
 
Jordgubb & kokos
 
2 dl frysta jordgubbar
2 msk maizena
 
2 dl kokosdryck
1 msk maizena
1/2 msk agave / honung
25 g (mjölkfritt) margarin / kokosolja
 
Mixa jorgubbarna och gör precis som med hallon och grädde här ovan!
 
 
Servera kylda!