Röd kladdkaka med kaffetopping - gluten och mjölkfri

 
 
Hur fantastiskt härlig är inte färgen i den här kladdkakan?
Riktigt saftig och god, går att göra på två sätt. Mer kompakt och seg, eller såhär luftig och saftig. Så vad är den hemliga ingrediensen?
 
Rödbeta såklart, några på instagram och facebook har gissat på det, men även hallon fick några röster!
Rödbeta passar så otroligt bra ihop med choklad, så jag var tvungen att prova kombinera det i den här gluten och mjölkfria kladdkakan med en röd kaffetopping.
 

Till en stor springform ca 23 cm - 175 C
 
100 g smör / mjölkfritt margarin / kokosolja
2 st ägg
1 dl majsmjöl
1 msk maizena
1/2 dl kakao
1 liten kokt rödbeta, riven. Spar lite till toppingen.
3 msk honung / agave
 
och beroende på om den ska vara mer kompakt så hoppa över nästa steg
 
1 tsk bakpulver
 
 
Smält smöret / margarinet / kokosoljan, rör ner honung och den rivna rödbetan ( spar lite åt toppingen )
Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner det i smörblandningen.
Vispa sist i äggen
 
Smöra och ´bröa´ en form ( jag brukar använda fiberhusk eller kokos ) och häll i smeten. Ställ in i ugnen på 175 C.
Ta ut när den precis börjat stelna. Låt svalna i ca 20 minuter.
 
Topping
 
Resterande av de rivna rödbetorna
1 msk maizena
5 msk kallt kaffe
 
Rör ned maizena med rödbetor i kall kastrull. Tillsätt kaffet och koka upp. Ta av precis när det tjocknar och smaka av med ev. sötning som honung eller agave. En smaksak.
 
Bred över kakan och servera.