Grillat - och solgul linssås

 
 
 
 
 
Idag har vi varit ute och lekt i solen hela dagen. Plockat blommor, rensat och förberett i rabatter och sonen rymde dessutom ut barfota och skrattade åt att det kittlades under fötterna. Så mycket energi i vårsolen.
Så vi gjorde delar av middagen ute också. Av lukten att döma var vi inte de enda i kvarteret som valde det!
 
Till köttet kastade vi in lite rotfrukter och kål som fanns i kylen med lite olivolja och salt i ugnen. Enkelt och gott.
Jag marinerade köttet i lite olja, pressad citron, sambal garlic och nymalen svartpeppar.
 
Den solgula såsen till - fantastiskt god. Passar till grillat, till fisk, till pommes, till chips. Den går även att använda som stomme till en god och krämig soppa.
Alltså den passar till så mycket och går att variera väldigt enkelt. Riktigt riktigt god - och enkel den med! 
 

En sås - 6 portioner
 
1 dl röda linser
grönsaksfond
2 dl yoghurt ( välj en mjölkfri vid behov )
gul curry
honung
salt och peppar
 
Koka röda linser mjuka.
Mixa med grönsaksfond, yoghurt och gul curry.
Smaka av med honung och flingsalt.
 
Servera kall eller varm.
Droppa lite olivolja över innan servering.
 
Vill man istället ha en dipp, minska mängden yoghurt.