Glutenfritt knäckebröd

 
 
Hårt bröd är en sånt sak som jag skulle välja att ta med till en öde ö. Eftersom det gick så bra att hitta på frallorna på rak arm imorse tänkte jag att jag skulle prova lyckan med att kasta ihop ett hårt bröd också. Blev ju bara så gott!
 
Det blir söndagsmys med knäckemacka och te ikväll!
 

Till två plåtar - 200 grader - 20 minuter X 2
 

3 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl vitt rismjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
1 tsk kokossocker
1/2 msk röd quinoa
1/2 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
1 ägg
ev. brödkryddor om man vill
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt ägget, oljan och det kokande vattnet.
Arbeta ihop till en deg och dela upp i två bitar.
 
Kavla ut mellan bakplåtspapper, ta bort översta, nagga med en gaffel och strö över valfri topping - frön, flingsalt t ex.
In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Låt svalna på galler. Förvara i lufttät burk.