Glutenfria tunnbröd

 
En extra ledig dag tillsammans är väldigt ovanligt här eftersom jag vanligtvis jobbar röda dagar. Vi packade in hela familjen i bilen och tog oss upp till Hemlingby där vi lekt i hinderbanan, grillat korv och promenerat i elljuspåren.
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig.
 
Jättesmidiga att göra, goda och håller ihop jättebra!


Till ca 5 bröd
 
4 dl vatten
1 tsk bakpulver
1/5 dl rismjöl
1,5 dl majsmjöl
3 msk kikärtsmjöl eller 2,5 msk fiberhusk
salt
 
Blanda alla torra ingredienser, vispa ihop med vattnet och låt stå och vila en stund.
 
Hetta upp en stekpanna och smällt lite fett i, häll i lite av smeten och vrid omkring pannan så det åker ut ordentligt. Stek tills ena sidan är klibbfri och vänd på den försiktigt. Stek andra sidan. Låt svalna på bakplåtspapper.
Fortsätt tills smeten är slut!
#1 - - Siw:

1/5 dl rismjöl? Menar du 20 ml, (en femtedels dl.) typ lite mer än en matsked eller ska det vara 1,5 dl.?