Fantastisk vårdag och sjukstuga i ett

 
 
 
 
 
Här på brynäsgatan har vi sjukstuga. På 30 minuter slog febern upp till skyhög igårkväll och jag var nästan säker på att lilleman skulle krampa. Riktigt läskigt. Efter alvedon, vatten och kramar sjönk den och han lyckades sova resten av natten, skavfötters med oss i dubbelsängen. Sötnos.
 
Imorse hade även dottern feber - så vi har frossat i frukt, smoothies och saft hela dagen. Nu sover ena och har gjort i snart tre timmar medan den andra luftar sig ute på lekplatsen. Jag dricker kaffe i solen, svarar på lite mail och fixar lite matscheman.
 
Så här hemma blir det bara enkel och snabb mat idag.
 
Till måltidsdryck och inför nattens jobbpass har jag förberett juicarnas juice mot ostyriga magar. Finns ingenting som får mig i obalans mer än enstaka nattpass - och ett sånt blir det nu.
 
Ingefära, citron, Molkosan och vatten.
Till 1,5 l vatten pressar jag 2 cm ingefära, 1 eko citron, 2 msk Molkosan och vanligtvis lite gurkmeja också - men den var slut. Fantastisk juice och hjälper mot så mycket. Magkatarr, illamående, förebygger magsjukor, återhämtar sig från magsjukor.
 
Återställer pHbalansen i kroppen, antiinflammatoriskt, probiotiskt, återställer vätskebalansen och mycket mer.
 
Till lunch blev det bara väldigt snabb varm sallad.
 
Chilistekta champinjoner, smörstekt grönkål, röda linser i grönsaksfond och persilja från min egen trädgård.
 
Är det inte fantastiskt att man kan skörda vissa saker redan på våren? Att bo i radhus är det bästa jag vet, och att kvinnan som bodde innan oss hade anlagt massor med fina pallkragar som vi fick ta över är jag så glad för.
Persilja kan om man har tur, i rätt klimat, bli tvåårig och den här växte som ogräs förra året och har redan hunnit komma långt i år. Förmodligen blommar den ut redan på försommaren men då sätter jag ny. De verkar ju trivas här hos oss.
 
 
Utöver det har jag och Märta förberett lite frön och ärtor för groddning - så enkelt att ha näringsrika tillbehör i kylen efter de groddat. Extra roligt när man gjort dom själv!
 
Solrosfrön, ärtor, rädisor och rödbeta blir det den här gången!